Australian turistitoimistot ja -esitteet jättävät maasta monia olennaisia asioita kertomatta. Tässä ne totuudet nyt tulevat.
6 asiaa, miten matkailu on pilannut elämäni – ja miksi sillä ei ole mitään väliä
Yleensä haluan kannustaa ihmisiä matkailemaan. Mutta onhan matkailussa myös vaaransa. Koskaan et nimittäin voi olla ihan varma, mitä kaikkea se voi sinulle lopulta aiheuttaa.
Soolomatkailun myytit – totta vai tarua?
Jokaisen pitää matkustaa yksin, ainakin kerran elämässään! Se kohottaa itsetuntoa!! Soolomatkalla tutustut helpommin uusiin ihmisiin! Opit tuntemaan itsesi paremmin!! Etenkin naisten yksinmatkailusta on tullut ilmiö ja sen erinomaisuudesta puhutaan paljon, mutta onko se välttämättä niin mullistava, kasvattava ja huikea kokemus, kuin mitä väitetään?
Kananjalkavirtaa kuuman ja happaman kera – sekä muita herkkuja
Tätä ruokalistaa lukiessa oli ihan sairaan hauskaa! Olivat kehitelleet aika villejä annoksia.
Uuden(matka)vuoden anti-lupaukseni
En lupaa matkustaa tähänastista enempää, vähempää enkä spontaanimmin. En lupaa olla rohkeampi, fiksumpi ja tiedostavampi matkailija enkä luontevampi tippien jakelija. En lupaa opetella kohdemaan fraaseja, lippuja enkä missään nimessä lupaa syödä hotellien aamiaisbuffeteissa kohtuudella.
Tulee se joulu risumajaankin
14 vuotta sitten vietin joulua Meksikossa. Se oli joulunviettojeni käännekohta. Opin että joulumielen ja -fiiliksen voi (lopulta) löytää mistä tahansa, myös epäjouluisesta miljööstä, pienilläkin eväillä.
Lahden kaupunki – tuo universumin eksoottisin ihmemaa
Tämä on tositarina pariskunnasta, joka matkusti Lahteen eräänä loppusyksyn päivänä. Lämpötila oli nollan kieppeissä, sataa tihutti ja pimeys oli – no, hyvin intensiivistä. Säätilanne hieman huolestutti, sillä vieraat olivat tulossa Brasiliasta.
Suomalainen Disneyland tropiikissa?
Kuvittele olevasi Penedon kylässä: keskellä Brasilian sademetsien peittämiä vuoria ja kukkuloita, korkealta paistavan auringon alla, noin 40 asteen lämpötilassa. Ja kuvittele sitten eteesi iso kyltti, jossa lukee ”Pequena Finlândia” eli Pikku-Suomi ja jossa hymyilee joulupukki lahjarekineen.
Miltä se sinusta tuntuisi?
Mikä (meissä) turisteissa ärsyttää?
Pelkäätkö sinäkin olevasi turisti? Tai ainakin sitä, että näytät turistilta? Pelkosi on täysin aiheellinen, sillä maailmassa ei ole juuri mitään niin ärsyttävää kuin me turistit.
Ärsytämme kohteen paikallisväkeä, toisia turisteja – ja siinä samalla ihan itseämmekin.
Mistä se oikein johtuu?
Maailman umpisurkeimmat nähtävyydet top 3+1 - Kaikkea sitä ihminen (minä) meneekin katsomaan
Yleensä tällaisiin listauksiin nostetaan muun muassa Hollywoodin Walk of Fame, Mona Lisa -maalaus ja Brysselin Manneken Pis -patsas, mutta minusta aika turhaan – niissä on sentään jotain nähtävää, ja voi kertoa olleensa jossain. Toisin on laita monissa muissa paikoissa, joihin olen matkoillani raahautunut. Niissä, jos missä, tulee tunne, että kylläpä olet aikamoisen ääliö turisti, kun tulit tätäkin pällistelemään.
Lapset mukaan matkalle? Mieti nyt ihmeessä kaksi kertaa!
On heitä, jotka ovat oivaltaneet sen, että vauvojen/pikkutenavien/kaikenikäisten lasten kanssa matkailu on liian hankalaa, stressaavaa, kallista ja muutenkin ihan mahdotonta. He matkailevat sitten joskus. Toisaalta on myös meitä, jotka eivät ole tuota oivaltaneet – ja siksipä nappaamme lapset matkoille mukaan. Mutta oletko ihan varma, että kannattaisi?
Reissukone paljastaa – tässä ovat Suomen parhaiten matkustavat julkkikset ja tavikset!
Haluaisinpa lukea tuollaisen otsikon lehdestä! Suomalaisten viime vuoden tulot, verot ja mätkyt on nyt puitu juurta jaksain, mutta kenelle se muka riittää? Ei minulle ainakaan!! Haluan tietää, keitä ovat Suomen eniten reissaavat näyttelijät, tosi-tv-kaunottaret ja postivirkailijat! Vaadin aiheesta kaiken paljastavan hakukoneen ja lehtijutut!
Mikä on matkan paras hetki?
Onko matkassa hienointa sen odotus ja suunnittelu, jokin tuokio matkalla vai sittenkin kotiinpaluu?
Matkailu ahdistaa ja stressaa!!!
Ensin stressaat matkan suunnittelusta ja valmistelusta. Sitten hermoilet matkalla koetuista vastoinkäymisistä, matkan loppumisesta ja lopulta vielä arkeen palaamisesta. Niin että pitäisiköhän vain pysyä kotona?
Miksi rakastan pitkiä (yö)lentoja?
Lentämistä pelätään ja inhotaan. Monen mielestä lennot ovat vähintäänkin matkan tylsin tai vastenmielisin osuus. Joka paikassa on listattu vinkkejä pitkästä lentomatkasta selviytymiseen. Minä en niitä kaipaa!
”Maassa maan tavalla” – pitääkö sen päteä aina myös ruokaan?
Jotkut lähtevät Suomesta Espanjaan kahvipaketti kainalossaan. Toiset nauravat moiselle, mutta nappaavat silti mukaansa Fazerin suklaalevyn tai pari pussia salmiakkia. Minä en tee kumpaakaan, mutta se ei tarkoita sitä, että söisin aina ”maassa maan tavalla”.
Tämän takia en tee kuhertelumatkoja
Monilla ihmisillä on (loma)matkoilla tavallista enemmän aikaa kumppaneilleen. Jotkut ottavat pususelfieitä kullan kanssa auringonlasku taustanaan ja istuvat pitkillä kynttiläillallisilla rantaravintoloissa. Toiset ehtivät suorittaa yhdessä sukelluskurssin, viettää yhteisen kylpylä- tai hierontatuokion tai ainakin vetäytyä hetkeksi hotellin parvekkeelle viinilasillisille, kun lapset on saatu nukkumaan. Onko sinullakin tuollaista?
Kannattaako Tahitista haaveilla? Päätä sinä.
Onko järkeä unelmoida Tyynenmeren ”paratiisisaaresta”, jonne lentomatka kestää kaksi vuorokautta ja jonka todellisuus ei vastaa ainuttakaan idyllistä mainoskuvaa?
5+1 lyömätöntä matkavalokuvaa, jotka kuuluu julkaista somessa
Enää eivät riitä sellaiset lomaräpsyt, joissa pönötetään yksin tai rivissä monumentin juurella. Eivät myöskään riitä pelkät monumentit tai maisemat, sillä kuka jaksaa katsella kaverin lomakuvia, jos niissä ei näy itse kaveria?
5 + 1 asiaa, jotka minua Espanjassa ”ärsyttävät”
Pari kuukautta sitten listasin asioita, joita rakastan Espanjassa. Mutta onko epärehellistä ja yksipuolista vain kehua? Täytyyhän Espanjassa olla myös seikkoja, jotka todella ottavat nuppiin. Eikö täydykin?