Intian valtameressä sijaitseva Mauritiuksen trooppinen saarivaltio on monen haaveiden kohde. Mutta kannattaisiko olla?
Eli onko Mauritiuksessa oikeasti paratiisin ainekset?
On!
…jos on valmis satsaamaan ekstrapaljon majoitukseen eli uskomattoman ihaniin ja kauniisiin all inclusive -luksushotelleihin, joita Mauritiuksella riittää. Pohjimmiltaan saaren paratiisimaisuus kumpuaa juuri niistä.
Luksushotelleissa on upeasti maisemoituja uima-allasalueita meren rannalla, spa-hierontoja aaltojen kohinassa, ja illalliseksi grillattua kalaa ja mereneläviä, joita voi nauttia hiekkarannalla kynttilän valossa.
Ei!
…jos jokaisen rannan pitäisi täyttää paratiisimaiset puitteet. Kauniita biitsejä Mauritiuksella toki on, mutta silti aika monet ovat vain keskinkertaisia – ja parhaatkin häviävät maailman upeimmille biitseille.
Ehkä lumoavin on Le Morne Beach lounaiskärjessä. Sen luontomaisemat ovat komeat ja idylliset, ja siellä on rauhallista.
On!
…jos mieltää paratiisin rakennusaineksiksi kirkkaan, akvamariinin meren ja valkoiset hiekkarannat. Vesi näyttää, etenkin aurinkoisella säällä, turkoosilta ympäri Mauritiuksen, mutta erityisen vahva sävy – todella turkoosin turkoosi – löytyy kahdesta paikasta: Blue Baylta, joka on meriluonnonpuistoa sekä idyllisen Île aux Cerfs -pikkusaaren rannoilta.
Ei!
…jos paratiisimaisuus vatii sademetsän uhkeaa vehreyttä. Suurin osa Mauritiuksesta on maisemiltaan aika tylsää – sokeriruokopeltoja toisensa perään. Poikkeuksena on kukkulainen ja vuoristoinen eteläosa, josta osa on kansallispuistoa. Siellä kasvillisuus on kunnolla vehreää ja metsäistä.
On!
…jos haluaa joko nauttia joutenolosta, golfata tai harrastaa vesiurheilulajeja. Niihin puuhiin loma-Mauritius on luotu. Monelta rannalta voi lähteä snorklaamaan ja veneet vievät kauempana oleville riutoille. Tosin maailmanluokan sukellus- ja snorklauskohteeksi Mauritiuksesta ei ole.
Tamarin-lahdella näkee hyvin suurella todennäköisyydelle delfiinejä. Talvella voi hyvällä onnella bongata ryhävalaitakin.
Ei!
…jos paratiisissa pitäisi olla jotain todella erikoista nähtävää. Mauritiuksen nähtävyydet ovat vaatimattomia, kuten monilla muillakin trooppisilla saarilla. Kovasti mainostettu kasvitieteellinen puutarha on ihan ok, mutta ei sen kummempi, ja ruuhkaisen rumassa pääkaupungissa Port Lousissa ei ole mitään paratiisimaista.
Jos luonto kiinnostaa, kannattaa mennä eteläosan kansallispuiston lisäksi pienelle, suojellulle Île aux Aigrettesin saarelle. Siellä elelevät uhanalaiset vaaleanpunaiset kyyhkyt ja jättiläiskilpikonnat.
On!
…jos haluaa omaa rauhaa. Mauritius on monin paikoin hyvin rauhallinen, vastakohta bilesaarelle. Massaturismia ei suosita.
Monet tasokkaat hotellit on rakennettu harvakseltaan, ja osa on täysin omissa oloissaan. Niiden rannat ovat sen verran pitkiä, että ahdasta ei ole koskaan. Varsinkin saaren eteläosassa saa olla itsekseen.
Ei!
…jos paratiisi vaatii virheettömän sään. Mauritiukselle mennään tavallisesti lomailemaan silloin, kun Suomessa on talvi, ja Mauritiuksella kesä. Silloin lämpötilat ovat korkeimmillaan, eli ihanteelliset rantalomailuun. Mutta silloin myös sataa eniten – useimmiten kuuroja, mutta taivas voi olla pitempään harmaa. Trooppiset myrskytkin ovat mahdollisia joulukuun lopulta maaliskuulle.
On!
…kunhan unohtaa täydellisyyden vaatimukset ja antaa itselleen luvan lähinnä olla ja nauttia. Silloin Mauritiuksella on mahtavaa. Se on ihana paikka ladata akkuja ja herkutella – mutta kuten sanottu: hotelliin kannattaa panostaa.
Mauritius on niitä paikkoja, joissa moni lomailija ei juuri poistu hotellialueeltaan, mitä nyt ehkä meren suuntaan. Ja tiedätkö mitä? He ovat oivaltaneet asian ytimen.
Suunnitteletko matkaa Mauritiukselle? Lue täältä parhaat vinkkini saarelle.
Ps. Paratiisimaisia saaria on vaikka kuinka. Fidzillä on sellaisia – voit lukea tästä lisää.
Ranskan Polynesiaan kuuluvalla Moorealla on myös paratiisin ainekset – lue siitä lisää tästä.
Entä Tahiti – kannattaako siitä haaveilla? Lue lisää täältä.